Robin Ammerlaan ambassadeur Handflight.nl

Displaying 20140726_113702.jpg

Ambassadeur van Stichting Handflight Nederland is Robin Ammerlaan, meervoudig paralympisch kampioen rolstoeltennis, zowel enkel als dubbelspel.

Robin Ammerlaan beëindigde zijn sportcarrière in 2012 en hij zet zich momenteel actief in voor de gehandicaptensport in Nederland o.a. als ambassadeur van het Fonds Gehandicapten Sport en bij de NOC NSF. Omdat er in omliggende landen wel, maar in Nederland nog geen mogelijkheid is voor gehandicapten om te leren vliegen wil Robin zich graag inzetten voor dit project!

Robin Ammerlaan

Carrière Robin Ammerlaan, bron wikipedia

Op 27-jarige leeftijd werd ontdekt dat Robin Ammerlaan is geboren met Spina bifida, nadat hij tweemaal aan zijn voeten was geopereerd vanwege ernstige sportblessures. Een jaar later in 1997 werd Ammerlaan weer geopereerd, wat er toe heeft geleid dat hij in een rolstoel belandde. Na een korte periode in een revalidatiecentrum ging hij weer verder met sporten, nu zittend in een rolstoel. En in 1998 maakte hij al zijn internationale debuut in het rolstoeltennis.

Tijdens de Paralympics in Sydney in 2000 behaalde hij aan de zijde van Rick Molier de gouden medaille in het herendubbelspel. Vier jaar later, op de Paralympics in Athene, werd de gouden medaille in het enkelspel binnengesleept. Andere hoogtepunten zijn het behalen van het wereldkampioenschap in 2006 en het zes keer winnen van het eindejaars Masters toernooi, tot nu toe een record.

Bij de Paralympische Spelen van 2008 in Peking veroverde Ammerlaan in het heren enkel een zilveren medaille.

In 2012 wist Ammerlaan zich met een zesde plaats op de wereldranglijst te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Londen. Na deze Spelen, waar hij geen medailles wist te behalen, zette Ammerlaan een punt achter zijn sportcarrière

Titels

Enkelspel

Dubbelspel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>